Over mij

Over mij

Ik ben een psychoanalist in opleiding en voormalig senior executive.

Als psychoanalist (C.G. Jung) word ik opgeleid aan de International School of Analytical Psychology in Zürich (ISAPZURICH), het meest gerenomeerde instituut voor Jungiaanse psychologie in de wereld. Ik ben in de laatste fase van de opleiding en werk met cliënten onder supervisie van ervaren analisten van ISAPZURICH.

Voordat ik aan de studie Jungiaanse of dieptepsychologie begon heb ik een internationale loopbaan gehad in het bedrijfsleven. Oorspronkelijk opgeleid om advocaat te worden, trok een diepe interesse in mensen en organisaties mij naar het vak van human resource management. In 1988 begon ik bij General Electric mijn eerste baan en over een periode van 30 jaar volgden andere grote bedrijven waaronder Lafarge, Shell en Deloitte. In mijn werk probeerde ik de mens centraal te stellen, ook wanneer structuren en processen voor het dagelijkse management noodzakelijk waren. Ik heb belangrijke transformatieprojecten geleid waarin ik de nadruk legde op de cultuur en mindset in de organisatie. Meer dan de helft van mijn carrière was buiten Nederland met lange perioden in Frankrijk en Amerika. Na mijn laatste rol als Chief Human Resources Officer bij Deloitte in Nederland besloot ik om mijn oorspronkelijke interesse in mensen op een nieuwe manier te benaderen.

Na een sabbatical van een jaar begon ik de opleiding aan ISAPZURICH en nu ik de propaedeuticumfase heb afgerond open ik een praktijk voor psychoanalyse, personal coaching en executive coaching in Den Haag en Amsterdam. Ik blijf verbonden met het internationale bedrijfsleven via mijn rol als executive in residence bij IMD, Lausanne.

Ik ben getrouwd en vader van drie volwassen kinderen. Ik werk in mijn praktijk in het Nederlands, Engels en Frans.